Poe hee, de tijd vliegt!

Zo ben je druk met klussen en je oude huisje aan t opruimen en inpakken, en zo is het bijna een jaar later en zijn we al aardig gesettled in ons mooie nieuwe huis. 

Op 12 maart 2011 zijn we verhuisd. Ondanks het hardnekkig opruimen voor de verhuizing hadden we toch een stuk meer troep dan we hadden gedacht. De busjes bleven maar volgepakt naar de Inktzwamsingel rijden... Maar dankzij de hulp van onze lieve vrienden en familie is het allemaal in een dag gedaan! 

Na de verhuizing waren we nog lang niet klaar (nog steeds niet trouwens). Veel dingen moesten nog gebeuren, zoals het afmaken van het muurtje voor de tv in de slaapkamer, plinten, lampen, tuin, de trappen bekleden en niet te vergeten, alles uitpakken! Na een paar maanden was het muurtje in de slaapkamer klaar. De plintjes op de eerste verdieping moeten nog. Aan het plafond hangen nog hele mooie kale spaarlampen en de trappen zitten nog net zo mooi in de grondverf als bij de oplevering van het huis ;) 

Ondertussen is wel de tuin zo goed als klaar, zijn 2 slaapkamers bruikbaar als slaapkamer en hebben we in november 2011 hele mooie nieuwe meubels gekocht! Het volgdende projectje is de zolder, die is nog een redelijke puinhoop...

Vorig jaar hebben we onze verjaardagen in februari niet gevierd, omdat we toch in maart zouden verhuizen en dan wel snel onze housewarming zouden geven. Nu we bijna een jaar verder zijn en onze verjaardagen alweer voor de deur staan is het dus wel tijd voor een feestje. :)
Kijk op de feestpage voor de details voor dit feestje! 

 

Vandaag druk bezig geweest met opruimen en inpakken. We hebben het lastigste deel van de "grote kast" gedaan, namelijk mijn deel ;-). We hebben zo'n 5 vuilniszakken weggebracht naar de werf en een aantal (~12) dozen ingepakt, met als gevolg dat we denken dat een doos of 40 niet genoeg zal zijn...

We zijn naar het huis gereden, hebben wat dozen uitgeladen en wat vuil opgepikt en zijn toen doorgereden naar de werf. We vonden naast de werf in Vleuten een grote Karwei.. super handig, want dan hoeven we niet steeds naar Maarssen te rijden en dat gaat veel reistijd schelen! Meteen maar wat spullen gekocht, zoals plakband en gehoorbeschermers, want die zijn hard nodig en m'n doppies zijn allemaal gebruikt.

Ook meteen een afspraak gemaakt met de electricien, voor het uitbreiden van de installatiekast (stoppenkast) en bij de uitvoerder geklaagd over de mechanische ventilatie, want die heeft een eigen willetje... hiervoor komen ze nog langs.

Vandaag ook een "welkom in het nieuwe huis" kaartje gekregen van Joff en Sas. Dit is dan het tweede kaartje uit Rotterdam, naast het kaartje van Wende. En het derde stukje post dat geen spam is ;-)

Morgen ochtend werken, daarna stofzuigen in het oude huis en dan snel naar het huis. Om 14:00 wil ik er zijn in verband met de electricien, die gaat de stoppenkast vervangen voor een drie fase kast en zal het uitbreiden met drie groepen en een aardlekschakelaar. Dan zijn we, qua electra, helemaal klaar voor de keuken!

Mijn vader heeft vrijdag vrij genomen en komt vrijdag en zaterdag helpen. Het muurtje moet dan nog verder afgemaakt worden. Er lopen echter wat leidingen in het plafond, dicht bij waar ik wil boren, dus hier moet ik even voor oppassen. Verder gaan we laminaat leggen en de waterleiding in de keuken naar de koelkast leggen. Als dat gedaan is, dan zijn we er klaar voor en kunnen we wat mij betreft beginnen met verhuizen. De keuken kan er dan in en die komt volgende week. De badkamer kan er dan in en die komt ook volgende week. Beiden worden geinstalleerd vanaf 28 februari. De rest van de klussen in huis kunnen we prima doen terwijl we er in zitten.

Dat was het weer voor vandaag, addio!

Goed, klusdag 10... Ik kan er kort over zijn:

 

En de howto..

En verder zijn Henk en Emma langs geweest, ter ere van Paula d'r verjaardag.

M'n rug, schouders en voeten doen zeer. Maar we zijn lekker aan het klussen in ons nieuwe huis en het geeft een voldaan gevoel!

We gaan vandaag klus-dag 10 in en er staat genoeg op het programma. Maar voor we vandaag gaan uitleggen, laten we even terugblikken op de afgelopen 13 dagen.

Dag 1, de oplevering

Daar stonden wij dan, 's ochtends "vroeg" om iets voor 08:00 samen met de VEH meneer, de aannemer en de uitvoerder. Klaar voor een rondje door het huis. De vlag hing uit en de verwarming stond al aan (so far.. so good).

Eenmaal binnen kregen wat informatie en wat uitleg over wat zaken, toen gingen we de ronde doen. We begonnen bij de zolder en gingen zo elke verdieping langs. Bij elke verdieping werd wel iets verteld en waren we op zoek naar mankementen. Ik ben normaliter redelijk pietje precies, maar ik zag maar weinig wat me niet zinde. Uiteraard kwam dit door die bekende roze wolk, maar er was eigenlijk ook weinig te melden. De dingen die we meldden werden eigenlijk meteen opgelost of werden ingepland voor diezelfde week, met als gevolg dat we 0 punten op het proces-verbaal konden noteren. Taart voor de uitvoerder blijkbaar, wij hebben er alleen niks van gezien...

 

Toen de handtekeningen gezet waren, kregen we de sleutels en nog een leuk presentje:

 

We zijn meteen aan de slag gegaan. We hadden al stoelen en gereedschap meegenomen en hebben als eerste de loze leidingen gemarkeerd, een beetje een puzzeltje maar ik had er een systeempje voor verzonnen wat prima werkte.

Verder hebben we vooral bedacht wat er moest gebeuren, wanneer en wie we nog moesten inschakelen en wat er nog geregeld moest worden qua betalingen, ook niet onbelangrijk..

Dag 2 - Het begin van het einde van het groene monster

Nee dit heeft niks te maken met jaloezie, maar met de zolder!

Mijn vader had de week vrijgenomen en kwam helpen met vanalles, maar heeft al snel de zolder tot zijn project verklaard. De aankomende dagen was hij vooral daar te vinden. Vooral bezig met schuren, witten, beitsen, etc.

Bedankt pa, het resultaat mag er wezen!

Uiteraard hielpen wij een beetje mee:

Dag 4 - De schilders

Drie man sterk kwamen ze om de muren te egaliseren door te schuren en te plamuren. Ik werd er op een gegeven moment hoorndol van, maar ze werkten netjes en snel.

De muren werden daarna behangen met glas-vlies. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het lijkt op glasvesel-behang. Het heeft alleen geen motief en is het als een soort dik papier, maar dan wel veel sterker. Het resultaat ziet er ongeveer zo uit:

Aan het einde van de dag zijn we laminaat wezen halen voor de zolder en de eerste verdieping, bij de Hornbach vandaan. Dit leggen we zelf, het hoeft tenslotte iets minder netjes enzo ;-)

Het was een flink gewicht, maar dankzij de aanhangwagen van de vader van Wouter, de turken-bak van Olaf en Olaf zelf hebben we alle 32 pakken boven op zolder gekregen... Puf.. hijg..

Dag 5 - Op- en inmeten

Die dag ben ik druk bezig geweest met het opmeten van de schuur en verzinnen wat ik er precies mee wil. Ik heb inmiddels een aardig idee en we hebben bekeken wat we aanmoeten met de ruimte en de motoren.

Verder zijn we bezig geweest met het muurtje in de werk.. uh, slaapkamer. We hadden beide verschillende meningen dus het was een geschuif, maar we zijn er uitgekomen! 160 cm van de muur aan de trap-zijde, 1 meter breed en zo'n 10 cm dik.

De leidingen zullen we in de vloer gaan hakken..

Maar eerst maar eens schoonmaken want alles zit onder het stof!

Dag 6 - Een stukje afwerking, het kleurtje en het gaatje.

Vandaag was ik alleen in het huis en ben bezig geweest met het aansluiten van wandcontactdozen op enkele, inmiddels bedrade, loze leidingen. Verder kwam de gatenboer en heeft een gaatje in de gevel geboord.

Voor de afuiging van de afzuigkap. Ik wilde het niet op de mechanische ventilatie want dat wil ik als standaard ventilatie houden en nu wordt de afzuigkap dus extra (zoals het hoort, naar mijn mening).

Oh ja, vergeet ik bijna het kleurtje, nou hier istie dan:

Op latere foto's is het wat beter te zien. De schilders kwamen nog deze dag om het een en ander af te werken, de foto van de volgende dag is beter


Dag 7 - Kleine klusjes en informatie winnen

Vandaag ben ik vooral bezig geweest met het inwinnen van informatie (kosten en mogelijkheden aansluitingen groepenkast bijvoorbeeld). En ik ben bij wat buren langsgeweest om een praatje te maken (WAT... JIJ? Ja ik ja..)

De verf/saus/latex/meuk is inmiddels droog en ik heb alles er weer opgeschroeft, zie:

Oooooooooooohhhhh, hoor ik je denken. Mooi he ;-) Het heet "Elephant breath".

Dag 9 - Het muurtje

Vandaag druk bezig geweest met het muurtje, althans.. de voorbereiding er van. Ik wist dat er gas en water door de vloer liep.. maar niet exact waar. En kon het niet afleiden van de fotos, ten minste. Niet zo exact als ik wilde. Dus hebben we de vloer maar opengebroken en gekeken waar ze lagen. Better safe then sorry!

Meteen foto's gemaakt en opgeschreven:

 

Dag 10 - Laminaat leggen en het muurtje.

Vandaag gaan we laminaat leggen op zolder en ga ik wat verder met het muurtje. Ik kan het muurtje nog niet plaatsen want de mortel is nog niet droog genoeg denk ik. Dus dat zal nog even moeten wachten, maar ik kan wel alvast verder met het bouwen van het frame.

Wordt vervolgd...

 

 

p.s.

De oplettende lezer heeft door dat het niet echt dag tien is, want dat was het afgelopen donderdag al. Maar er zijn wat dagen geweest dat we weinig tot niks gedaan hebben in het huis, dus die hebben we niet meegeteld.

Gisteren gingen we naar de voor-oplevering. We hebben de lijst meegenomen waar we op konden aankruisen wat ons, in negatieve zin, opviel. We hebben weinig gevonden, maar we zitten natuurlijk op die beroemde roze wolk. Ik hoop dat de keurmeester volgende week objectiever is...

Het was voor het eerst behagelijk! De verwarming stond op een standje of 18 denk ik en ik heb wat met de mechanischeventilatie zitten spelen, werkt best leuk.

We hebben een aantal dingen gevonden: barsten in de trap en traptreden, wat schimmel op de muren, kleine lekkages op het plafond en wat verfklodders op iets wat daar niet hoorde. Ik was best tevreden, het hang-en-sluit-werk is prima in orde, de ramen en sluitingen gaan soepel, de ventilatieroosters werken soepel en voelen solide, de deuren zitten stevig en recht in de kozijnen, de wandcontactdozen zitten er netjes in en de loze-leidingen zijn keurig voorzien van "trek-draden".

Iets waar ik wat minder blij mee ben is de manier waarop de douche-deur is geplaatst. De deur kan slechts voor (ongeveer) 90 graden open, dat is exact volgens de regeltjes, maar dat is natuurlijk gewoon knullig opgelost. Ik heb er al een idee over hoe ik het anders wil, want zo snel laten wij ons niet uit het veld slaan natuurlijk !

De overige foto's: